Труп на мъж беше открит на метри от дома на 43-годишния Стоян Зайков. Вече шести ден той е издирван, като заподозрян за разстрела на приятелката му.

42-годишният мъж е живеел сам. След сигнал на негов роднина, че няма връзка с него, е открит от полицията – мъртъв, с огнестрелна рана в брадата.

Как е извършено убийството ще стане ясно след съдебно-медицинска експертиза, видян е последно вчера жив в 18 часа, обясни Наталия Николова от Окръжната прокуратура в София.

Снимка: btvnovinite.bg

Убитият е бил разпитан преди дни, след другото убийство, това на Милена Шишкова, в Костенец. Трети братовчед е на издирвания за него Стоян Зайков.

Няма данни за намерения убит мъж да е имал отношения с убитата преди дни жена. И съседите му разбраха след идването на полицията за убийството. Те твърдят, че не са чули изстрели.

Ивайло Иванов - главен секретар на МВР, отправи призив към хората, ако имат сигнал да не предприемат действия сами, а да сигнализират, като ще останат анонимни.

Снимка: bTV

Блокадата в района и издирването на Стоян Зайков продължават. Той се издирва вече шести ден от полицията. Вчера бяха претърсени околностите около Перник, след сигнал, че е забелязан в региона.

38-годишната Милена Шишкова беше открита в безпомощно състояние, близо до дома ѝ на 10 май сутринта. Предположенията са, че извършител на убийството ѝ е именно бившият ѝ партньор – Стоян Зайков, на 43 години.  

Снимка: btvnovinite.bg

Това, което се знае за предполагаемия извършител на престъплението е, че е криминално проявен, излежавал е присъда и много добре познава района на Костенец.