Премиерите на България и Северна Македония разговаряха в Министерския съвет. Стефан Янев и Зоран Заев заявиха, че властите в София и Скопие работят заедно по случая.

Македонският премиер отбеляза, че ще изчакат експертите и професионалистите да се произнесат. И Заев, и Янев изразиха своята съпричастност към близките на семействата.

Стефан Янев каза, че са във връзка с властите на Северна Македония, а причините за инцидента все още се разследват. И двамата премиери изразиха съболезнования и съпричастност към близките на загиналите.

Българският премиер подчерта, че София и Скопие заедно работят по изясняването на причините за инцидента.

Двамата премиери призоваха да не се спекулира за причините за инцидента, докато не приключи разследването.

До дни се очаква оцелелите да бъдат транспортирани до местата, където те желаят, каза още премиерът Янев.

Патриарх Неофит изказа съболезнования на семействата на загиналите при катастрофата на магистрала „Струма“ и в пожара в дома за възрастни в село Рояк и отправи молитви към душите на загиналите.

Съболезнования изказаха и от Главно мюфтийство: „Мюсюлманското изповедание в Република България изказва искрени съболезнования на семействата и близките на загиналите в пожара в дома за възрастни в град Варна на 22 ноември 2021 г. и загиналите в пламналия автобус със северномакедонска регистрация на 23 ноември 2021 г. на автомагистрала „Струма“. Пожелаваме бързо възстановяване на пострадалите“.