Десетки се събраха на протест пред полицията в Русе след стрелбата по къща на местен бизнесмен преди седмица. Близо 70 роднини и приятели се събраха, за да търсят отговори дали има разследване, или случаят се неглижира от органите на реда.

Според недоволните седем дни, след като по къщата на Върбан Върбанов беше стреляно с боен пистолет, все още задържан няма.

Потърпевшият разказа, че е намерил още един куршум в дома си, след като полицията приключила с огледа. По думите на Върбанов и близките му извършителите са известни, допълва, че преди година и половина е подал жалба за заплахи.

От полицията отхвърлиха обвиненията и обясниха, че работят по всички версии. Образувано е досъдебно производство под надзора на Районна прокуратура-Русе.

„В тази връзка не можем да оповестяваме факти и обстоятелства, които са от значение по случая. Искам да ви уверя, че случаят не се неглижира. Работим по множество версии, не изключваме възможността да има връзка между този и предходния случай, който касае Върбан Върбанов“, коментира ст. комисар Мирослав Дамянов, директор на ОД МВР-Русе.

Предходният случай касае сигнала за извършена закана с убийство, по който има също образувано досъдебно производство. „Независимо от личността на пострадалия, полицията работи по всеки един сигнал за извършено престъпление, така че няма никакви основания да се счита, че работим по-малко усилено“, каза началникът на отдел „Разследване“ комисар Иво Георгиев.