Колективна оставка подадоха медиците от Спешното отделение на болницата в Силистра. Така областният град се превръща в единствения в България без дежурен неотложен кабинет.

Малко след полунощ на 15 срещу 16 юни дежурният д-р Бейти Насуф и сестрите от Спешното отделение на болницата излезли навън, докато се прави поредната дезинфекция на помещенията.  

„Виждаме един господин с телефона, снима нас, почна да обижда, да унижава с изрази които не бих искал да използвам в момента. След което аз извиках полиция, охрана, имаше много бърза реакция от тяхна страна, дойдоха, но той като ги видя още повече започна да агресира“, обясни потърпевшият д-р Бейти Насуф. 

Георги Веселинов дошъл в Спешното със сина си, който изпитвал болки над окото. Признава, че ругал медиците, но твърди, че било с основание. 

„Излязох навън и ги видях как си пушат цигарите и се подсмихват и си пият кафетата. Това ме подразни и това събуди така наречената агресия, както вие я наричате. Защо трябва да чакам, а те да си пушат цигарките и кафенцата да им са в ръцете?“, казва обаче Георги Веселинов. 

В социалните мрежи мнозина се изказват срещу медиците. 

Директорът на болницата д-р Даниела Костадинова написа отворено писмо до обществеността в защита на колегите си. 

Случаят, според лекарите, прелял чашата и те подадоха колективна оставка. Те обявиха, че напускат Спешното отделение в понеделник.