Институции в помощ на възрастен мъж, за който bTV разказа в предаването „Тази сутрин“. Той спи на шезлонг под открито небе в Слънчев бряг и е без документи за самоличност, защото са откраднати.

70-годишният Андрей Харизанов от Смолян работи в курорта като охранител повече от десет години. Но след кражбата животът му се преобръща - самонастанява се в двора на полуразрушен хотел.

„Завивам се през глава и така спя. Трябва да видим къде ще ме настаните, кой дом, къде ще е. Трябва някаква стая, не може така на улицата не може“, Андрей Харизанов. 

След публикация в социалните мрежи, непознати помогнат.

„Храна му донесохме, основно хранителни продукти - хляб, салам, кисело мляко, но той няма къде да ги държи, няма хладилник и дрехи най-вече“, каза Николай Николаев, създател на Фейсбук група „Шофьори Несебър“

След като разказахме за Андрей в предаването „Тази сутрин“ по bTV, на място пристигна полиция. После и спешна помощ, която установи, че той има нужда от медицинска грижа, но не е спешен случай. Липсата на документи също усложнявала процедурата за настаняване в болница или дом.

Андрей се отказа от лечение. Полицията в Бургас започна процедура по издаване на лична му карта

„Впоследствие той ще бъде признат за социално слаб, за да бъде настанен от органи за социално подпомагане в съответната община“, обясни Цветелина Рандева, говорител на МВР-Бургас.

Социалните обещаха да намерят подслон за мъжа.