След репортаж на bTV три министерства се активираха срещу нелегалните продажби на райски газ. Предложения за промени в закона ще има още следващата седмица.

Забраната за продажба на райски газ влезе в сила през август миналата година Проверките ни от тогава до днес показват,  че това не спира търговията.

Екипът ни се натъкна на незаконна продажба на райски газ в столичен клуб през почивните дни. Балон със забраненото вещество се търгуваше срещу 6 лева. От Столичната здравна инспекцията обобщиха - за последните 3 месеца и половина са извършени 279 проверки, но глобени няма.

Глобите в съда често падат, защото не може да се докаже с каква цел е използвано - медицинска или в производството на храна, казват здравни инспектори. 

„Създаваме работна група между Министерство на здравеопазването, Министерство на вътрешните работи и Министерство на земеделието и ще разгледаме наредбата и може да очакваме промени през следващата седмица“, обясни министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев.

Футболната легенда Димитър Бербатов качи в социалните мрежи клип с абитуриент, който диша райски газ и се обърна към младите.

Снимка: bTV

„Това няма да ви направи готини, а загубеняци“, коментира Бербатов.