След излъчен репортаж по bTV как прокурорският син Васил Михайлов, който е обвиняем за побои и е пуснат под „домашен арест“, е нарушавал мярката си и е излизал от дома си, министърът на правосъдието Крум Зарков разпореди проверка.

Васил Михайлов излезе от ареста в четвъртък след решение на Софийския градски съд. Мярката му за неотклонение беше намалена в „домашен арест“. От дома си в Перник Михайлов заяви в интервю само за bTV, че неведнъж е пребивал хора. И още, че напада предимно лица с криминални досиета.

Пред камерата ни Михайлов каза още, че след излизането от ареста е ходил дори на дискотека. 

„От Районна служба по изпълнение на наказанията в Перник е изискана информация по случая с Васил Михайлов, която показва, че са констатирани нарушения в изпълнението на електронното наблюдение на лицето с мярка „домашен арест“, в това число излизане извън определеното в графика време“, съобщиха от ведомството за bTV.

За нарушенията са уведомени съдът, наложил мярката, компетентната прокуратура и органите на МВР.

На служителите от териториалната служба към Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“, осъществяващи контрол върху изпълнението на електронното наблюдение, ще им бъде потърсена дисциплинарна отговорност.