Близки и приятели на Десислава Иванчева и Биляна Петрова излязоха на протест пред Съдебната палата, след като двете жени бяха отведени в затвора в Сливен. Бившият кмет на столичния район „Младост“ и заместничката й получиха съответно 6 и 5 години затвор. 

Протестиращите настояват за отмяна на наложените наказания от Върховния касационен съд и казаха, че ще се обърнат към Комисията по помилването. 

Сутринта двете жени бяха изведени от домовете си със съдебна охрана. В ранния следобяд те влязоха в затвора.

„Какво да ви кажа? Мафията победи, при положение, знаете всички, без да има доклад е образувано делото. Може ли без да има доклад, да се образува… може ли без да има доклад да съм приела парите... Не знам, хора, не знам какво става с детето“, каза Иванчева. 

Според нея нещата могат да се оправят само със стачки

„Звъннаха ми, поискаха лична карта, нямам присъда, не съм я видяла, не ми е връчено нищо“, каза Биляна Петрова. 

Двете жени бяха задържани преди четири години. Според държавното обвинение, двете са принудили Ваклин да им даде подкуп в замяна на строително разрешение. Разследването се водеше от Специализираната прокуратура, чийто ръководител тогава беше сегашният главен прокурор Иван Гешев.

Всяка от тях може да поиска от съда предсрочно освобождаване, след като се приспадне срокът на предварителното задържане и остане половината от наложеното наказание.