Десислава Иванчева и Биляна Петрова влизат в затвора в Сливен. От днес бившият кмет на столичния район „Младост“ и заместничката й ще изтърпят присъдите си от 6 и 5 години затвор след дълго и широкоизвестно дело за корупция.

„И целувки на малкия ми, моля ви се. Много ми липсва, ръцете са ми празни“, каза Иванчева на влизане в Сливенския затвор. 

Решението е на Върховния касационен съд и е окончателно.

Другите двама подсъдими по делото – Биляна Петрова и Петко Дюлгеров, са осъдени също ефективно, съответно на 5 и 4 години.  

Иванчева и заместничката й Биляна Петрова бяха отведени тази сутрин към затвора в Сливен. По думите им те са знаели нищо до тази сутрин, а охраната им е оставила половин час за събиране на багажа. Те не са успели дори да се чуят с адвокатите си. 

На тръгване от дома си Десислава Иванчева каза, че се притеснява за сина си.

„Какво да ви кажа? Мафията победи, при положение, знаете всички, без да има доклад е образувано делото. Може ли без да има доклад, да се образува… може ли без да има доклад да съм приела парите...Не знам, хора, не знам какво става с детето“, каза тя.

Двете бяха задържани на 17 април 2018 г. От автомобила, в който пътуваха, бяха иззети предварително белязани банкноти от евро. Според обвинението те са дадени от изнудвания строителен предприемач Александър Ваклин.

Десислава Иванчева беше под домашен арест повече от 2 години.