Зам.-председателят на „Движение България на гражданите” Найден Зеленогорски и още трима членове напускат партията, съобщи БТА. Причината за действието им е решението на ДБГ да подкрепи кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София.

Зеленогорски добави, че той и съмишлениците му ще подкрепят кандидата на „Демократична България” арх. Борислав Игнатов.

По думите му, отцепените членове ще направят нов десен проект, чиято основна цел е да бъде мост към обединяване на дясното. „Да направим всичко възможно след толкова години на цепения, дясното да бъде единно, така както е в градовете, в които управлява десницата”, добави Зеленогорски. 

„Това олевяване силно ни възмути. Аз съм шокиран. Не мога да спя и да ям от една седмица. Това е самоубийство за дясна партия”, коментира политикът.

Останалите трима членове, които напускат ДБГ са Виолета Донева, Пеню Пенев и Филип Симеонов. Те посочиха, че скоро да има и още напуснали.

Напусналите партията ще подкрепят и десните кметове в Плевен, Добрич, Монтана, Кюстендил, Карлово. Ще подкрепят и кандидат-кмета на ДБГ в Бургас Живко Табаков, в Кърджали Стоян Георгиев, както и кандидата в Шумен.