След шест месеца издирване, откриха изчезналите баща и син от казанлъшкото село Копринка. Лекият автомобил, с който 28-годишният Божидар и 5-годишният му син Ангел тръгват към магазина в селото на 5 март вечерта и след това изчезват, бе открит и изваден снощи от водите на язовир "Копринка".

Предстои назначаването на ДНК експертиза. Срокът на разследването е двумесечен, съобщиха от Районната прокуратура в Стара Загора. 

Божидар Ангелов и 5-годишният Ангел се качват в мерцедеса на 5 март около 18:30 ч. Тогава бащата казва на съпругата си Джеврие, че отиват до магазина.  От търговския обект Божидар купува сладкиши на Ангел. Взема и бира. След това следите им се губят до вчера следобед.

Семейната кола, в която са открити бащата и синът, е без регистрация, защото наскоро била докарана от Германия. Божидар е шофирал без книжка, бил е санкциониран заради шофиране без свидетелство за правоуправление. Затова и вероятно е избрал черни пътища за придвижване. 

Снимка: btvnovinite.bg

От месец водолазната група към община Казанлък обикаля язовира в търсене на безследно изчезналите баща и син.

„Ние водолазите започнахме издирването преди месец, преди това имаше обходи, полицията направи също възможно, но не стегнаха до никъде. Най-предполагаемите подходи към язовира са около 20, решихме да проверим навсякъде“, обясни Кольо Радуков – ръководител на водолазно-спасителната група.

„Колеги рибари са видели отражение на светлината върху капака на цялата кола. Подадоха сигнал около 15 ч., дойдохме с момчетата, закачихме колата и я извадихме“, допълни той.

Автомобилът е бил на дълбочина около 3 метра.

Николай Шивачев – рибар, твърди, че всеки ден лови риба на язовира, но не е забелязал нищо.

Снимка: btvnovinite.bg

Според Кольо Радуков е имало възможност хората в колата да се спасят. „Съвременните автомобили са добре уплътнени и потъват бавно, първата реакция е да се отвори прозореца, на те са се мъчели да отворят вратите. Явно паниката ги е обзела и са потънали“, смята ръководителят на спасителната група водолази.

„Детето е било на задната седалка, където се образува джоб с въздух, последно там се е дишало, но вече налягането няма къде да отиде, избива в багажника и го отваря и колата потъва“, посочи още Кольо Радуков.

5-годишният Ангел и баща му Божидар бяха търсени по въздух, суша и вода в продължение на месеци. Обходен бе огромен планински периметър на територията на няколко общини. Участваха полицаи и горски, територията бе облитана и с полицейски дрон.

По случая е образувано следствие и подробностите тепърва ще станат ясни.