Полицейска блокада в Казанлъшко след конфликта между две фамилии, прераснал в масов бой. Един човек загина, трима са с опасност за живота след мелето. Днес Жандармерия пази района.

От снощи служители на полицията и жандармерията патрулират в село Манолово. До масовия бой се стига след 30-годишна вражда между две фамилии. Мелето се случва преди дело в съда, свързано с друг побой помежду им преди два месеца. Към този момент напрежение няма, но хората са уплашени да не се повтори вчерашния сблъсък.

Конфликтът между двата рода от две села, започнал преди 30 г., е причината за ескалацията на напрежението. В основата на старата вражда е жена, разказват близките на починалия в мелето.

Враждата и проблемите се пренасят в поколенията. Преди два месеца мъже от село Тъжа нападат бащата на загиналия от село Манолово. Съдът в Казанлък вчера е трябвало да гледа делото по случая.

Най-тежко пострадалите са откарани в болницата в Стара Загора. Часове след свадата, двете села, от които са двете фамилии, са под засилена охрана от полиция и жандармерия. 

И двете замесени семейства са от село Тъжа, но заради конфликти, едното се мести в Манолово. Това обаче не слага край на проблемите помежду им.