Мним полицай опита да открадне спестяванията на възрастен мъж в София. Измамата е била осуетена от криминалисти от СДВР, а парите на мъжа са били спасени.

В понеделник в ранния следобед мъж потърсил помощ в столичното Девето районно управление. Човекът обяснил как същия ден получил обаждане по телефона от непознат, представил се за разследващ полицай.

По време на разговора мнимият полицай го убедил да помогне в акцията за залавяне на измамници. Последвало и изискването да предостави наличните си средства, които впоследствие ще му бъдат възстановени.

Човекът се съгласил и изпълнявайки нареждането, хвърлил през терасата на апартамента си кутия с 36 000 лева. Час по-късно той осъзнал, че е станал поредна жертва на измамна схема.

Снимка: МВР

Веднага започнали оперативни действия, в резултат на които криминалистите установили и задържали двама участници в престъплението – на 20 и 21 години.

Снимка: МВР

В рамките на разследването се изясняват и данни за участието на единия от арестуваните към аналогично престъпление за над 25 000 лв., извършено миналата седмица, както и съпричастността на двамата към извършена измама от началото на годината за над 250 000 лв.

По случая е образувано досъдебно производство, работата продължава под надзора на Софийската районна прокуратура.