Полицията разкри двама извършители на телефонна измама в Димитровград, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР в Хасково. В Районното управление в Димитровград е получен сигнал за престъплението. При пристигане на място от полицията установили 83-годишна жена от града, която разказала, че с нея по телефона се е свързало непознато лице, представило се за лекар.

Мъжът обяснил, че дъщеря ѝ е пострадала от гръмнал бойлер и са необходими средства за операция. Възрастната жена предала на непозната жена сумата от 500 лв. и 265 щатски долара. Впоследствие получила повторно обаждане, че са необходими още пари. Изтеглила 5000 лв. от спестяванията си и ги предала на непознат мъж пред дома си. По-късно обаче се усъмнила, обадила се на дъщеря си и разбрала, че е измамена.

Установена е 39-годишна жена от Хасково, която е взела първата сума. След това е установен и мъжът, взел втората сума - 33-годишен мъж от Симеоновград. Цялата сума е предадена с протокол за доброволно предаване. По случая е образувано досъдебно производство, допълниха от полицията.