Жители на великотърновското село Шереметя излизат на протест тази вечер. Трагичен инцидент на пешеходна пътека по трасето София – Варна е причината местните да настояват за допълнителни мерки за сигурност.

Преди по-малко от две години възрастен мъж бе убит на пешеходната пътека в селото. След инцидента общински съветници поискаха повече мерки за безопасност от общинския кмет.

Той ги отпрати към регионалния министър. Последва обещание за шумяща маркировка и пешеходен светофар, но обещанието до края на 2017 г. не беше спазено.

„Направих второ питане. Тогава отговорът беше малко по-различен, че в месец май ще се сложи стандартна маркировка, а пешеходен светофар не могат да сложат, тъй като трябва да се обърна към кмета”, каза народният представител Валентин Ламбев.

Търпението на местните вече е изчерпано.

В момента маркировка има, пешеходната пътека е ясно различима. Ограничението за шофьорите е 40 км/ч, но те отбиват от скоростта едва преди камерата, извън населеното място.

От АПИ разпространиха информация, че светофарна уредба за това кръстовище е закупена още преди месец и предстои нейното монтиране.