Обвиниха и задържаха за 72 часа молдовския гражданин, превозвал незаконно мигранти у нас.

В понеделник вечер 20-годишният мъж причини тежка катастрофа на Околовръстното на София след продължителна гонка с полицията.

Сигналът за подозрителна кола с румънска регистрация е постъпил в Столичната дирекция на полицията.

Колата се е движела по магистрала „Тракия“. Около 18:00 ч. служителите на реда забелязали  автомобила и своевременно подали сигнал със стоп-палка, за да спре.

Шофьорът не се подчинил. Веднага било предприето преследване от безопасно разстояние с включени светлини и звуков сигнал. Следва изграждане на временен КПП за принудително спиране на нарушителя.

Поради засиления трафик и агресивното шофиране на водача, преди достигане до контролния пункт на Околовръстното на София близо до бул. „Ботевградско шосе“ - той се удря в друга кола.

Пострадалата шофьорка е транспортирана до болница с контузия на главата и след преглед е насочена за домашно лечение.

 

Станало ясно, че в превозното средство са били натъпкани 10 чужди граждани – девет мъже и една жена без документи за самоличност, по техни данни - граждани на Сирия.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление, за което се предвижда наказание от една до шест години затвор, съобщиха от Софийска районна прокуратура.

Предстои да бъде внесено искане в съда за определяне на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.