След арест и следствени действия, продължили повече от 10 часа, кметицата на столичния район „Младост” Десислава Иванчева напусна – с белезници, Спортната палата, пред която беше зрелищно задържана.

Малко по-рано Палата напусна и нейната заместничка Биляна Петрова, която след ареста получи хипертоничен пристъп и се наложи на място да бъде извикана линейка.

Заради ареста движението по един от най-натоварените булеварди в София – „Васил Левски”, беше затруднено с часове. Акцията събра и десетки зрители на ставащото.

Иванчева и Петрова бяха арестувани до служебната си кола – според предварителна информация – заради получаване на подкуп от 70 хил. евро, който бил само част от още по-голяма сума – 250 хил. евро.

Пред камерата на bTV Иванчева – с белезници и на булеварда, заяви, че не знае защо е задържана.

Екипът ни успя да заснеме следствените действия, които включваха броенето на намерените пари – и то извършвано директно на земята пред Спортната палата.

От прокуратурата засега отказват коментар и обещават повече информация в сряда.

Адвокатът на Иванчева обяви, че няма представа какво се случва и дори каза, че според него се нарушава Законът за МВР, тъй като той не е бил допуснат до задържаната.

От екипа на Иванчева коментираха, че става дума за „активно мероприятие”, което се провежда ден преди планирана пресконференция, на която ще изнесат ще изнесат скандална информация срещу „акули” в застрояването.

От там бяха категорични, че пресконференция ще има – въпреки ареста.

От комитета „За зелен Младост” пък смятат, че става въпрос за инсценировка.

„Познавам и районния кмет, и зам.-кмета. И съм сигурен, че те по никакъв начин няма да отидат със служебната кола да прибират подкуп. Това просто няма как да стане. Единственият вариант е това да е инсценировка”, коментира Димитър Дизов.

Вижте още във видеото: