Задържаната днес при зрелищна акция кметица на район „Младост” Десислава Иванчева стана популярна през 2016 г., с протестите против презастрояването в столицата на нейната организация „За Зелен Младост”.

Тя се яви на избори като независим кандидат, след като предшественичката ѝ подаде оставка по нареждане на премиера Борисов – след скандал за строеж.

Протестите против застрояването на зелените площи и подкрепата на партията на Георги Кадиев „Нормална държава” решиха изборите в полза на Иванчева.

Преди да стане кмет, тя се е занимавала с международен автобусен транспорт и е била дистрибутор на козметика за коса.

Основната ѝ дейност като кмет е да ограничава издаването на разрешителни за строеж.

Снимка: Ладислав Цветков

През юни миналата година заместникът на Иванчева Никола Вапцаров напусна поста си и оттегли подкрепата на партията на Георги Кадиев „Нормална държава” за нея.

Кметицата пък се оплака, че политически партии са се опитали да я контролират, да „укротят опърничавата” и да се възползват от това, че са я подкрепили.

В началото на тази година кметицата отиде на изненадваща среднощна проверка на строителен обект на мощна турска компания.

Преди часове във „Фейсбук” Георги Кадиев я определи като „разочарование”.

„Можеше да е символ на нов начин на правене на политика. Вместо това избра парите и опошли всичко”, написа Кадиев, който заяви, че Иванчева никога не е била негово „протеже”.

Вижте още във видеото: