„През цялото време бяхме против свалянето на ветото за членството на Северна Македония в Европейския съюз, защото единственият начин да накараме македонците да ни слушат, е като не им пада ветото“, каза на пресконференция Слави Трифонов. По думите му ветото за Северна Македония трябва задължително да се върне.

„Това единственият начин, по който може да се спре тази антибългарска кампания, която тече в нашата съседка и вече придобива чудовищни размери“, на мнение е Трифонов.

„Нашият външен министър беше заобиколен от Народното събрание и от Кирил Петков, който си имаше негов външен министър и негова външна политика по отношение на Северна Македония. Той беше абсолютно сигурен, че това вето трябва да падне и направи всичко възможно по въпроса. Ние нямаме нищо общо“, категоричен бе Трифонов.

По думите му Кирил Петков се е скрил зад парламента, а темата за Северна Македония е била една от основните причини, заради които Петков в момента не е министър-председател.

„Тези, които свалиха ветото, са „Продължаваме промяната“, ГЕРБ, ДПС, „Демократична България“ и БСП с тяхното неучастие. Те просто подсмърчаха отстрани, смятайки, че като не участват, не правят нищо. Сега се правят на духовни водачи“, коментира още Слави Трифонов.