Три дни след изборите - търсят се варианти за правителство. 10 "дежурни депутати“ от ГЕРБ да гласуват "за" кабинет на "Има такъв народ", предложи днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Слави Трифонов отговори индиректно във „Фейсбук“. Той отговори лаконично, позовавайки се на процедурата в Конституцията и остави без коментар предложението за 10-имата депутати от ГЕРБ.

"По повод на различни политически изказвания и предложения, изразени в последните дни, искам да кажа следното: Има много ясна законова процедура, упомената в Конституцията, и ние съвсем логично я спазваме и вървим по нея", написа Слави Трифонов в социалната мрежа.

Утре лидерите на „Демократична България“ ще заседават, за да вземат решение ще участват ли и по какъв начин във властта.

Мая Манолова от "Изправи се, Мутри вън" пък каза, че те не приемат  предложението за Велико Народно събрание.

БСП не реагираха на думите на Борисов, но по-рано пред bTV казаха, че сега Трифонов трябва да реагира на очакванията. От ДПС пък отклониха поканата ни за коментар за днешния развой на събитията.

В същото време в ЦИК продължава повторната проверка на данните от изборите. До четвъртък трябва да бъде оповестен официално точният брой депутати за всяка политическа сила в новия парламент. Кои ще са имената им - ще стане ясно до неделя.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!