Бойко Борисов призова лидера на "Има такъв народ", които излизат като втора политическа сила след изборите в неделя, да поеме своята отговорност. Това става ясно от изявление, изпратено до медиите.

„Тяхната игра най-вероятно ще бъде да предизвикат още хаос. Ние носихме отговорност до изборите, от тук нататък колегата политик Слави Трифонов трябва да излезе и да си поеме отговорност. Затова най-колегиално го моля да започнат да си правят състава на правителството - кой ще е председател на парламента, на комисиите, министри, зам.-министри", каза още Борисов.

"Да не дезертират и да не се оправдават, че не им достигат гласове. Ще имам 10 дежурни депутати, които да ги подкрепят, искам стабилна държава", допълни той. 

Според него няма вариант за нови избори. 

"Ако няма решение, новите избори не са решение. Всички говорихте за ВНС, за мажоритарни избори - събира се НС и гласуваме свикване за ВНС. Нека президентът Радев - неговият проект за Конституция, не нашият, да внесе, да реши. Свикваме Велико народно събрание и решаваме всички проблеми. Защото там половината са мажоритарни гласове и почваме на чисто. Това са варианти, които политиците трябва да разгледат, а не чрез протести", каза още Бойко Борисов.

"Вместо да се караме, влизаме приемаме в парламента, приемаме проекта за конституция на Румен Радев и отиваме на избори за Велико Народно събрание. Тогава има смисъл да се правят избори, иначе ГЕРБ го махаме от общия резултат и пак същите трябва да направят правителство", заключи Борисов. 

"Хората да ни поставят на везната след няколко месеца", добави той, припомняйки Орешарски. Все пак пожела успех.

"Да приемем вариант нови избори – тогава хората, работещите хора и бизнесът, които в голямата си част гласуваха за нас, ще видят тяхната безотговорност и страх. Защото е много лесно да критикуваш и намираш кусури. Всички анти-ГЕРБ, анти-СДС имат възможност за огромно мнозинство в парламента. Ако не го направят, това означава, че те искат да хвърлят държавата в хаос и това показва, че не са способни да управляват", каза още Борисов.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!