Лидерът на "Има такъв народ" (ИТН) Слави Трифонов написа във Фейсбук, че политическата партия, която получава най-много пари от държавните субсидии, е Политическо движение “Социалдемократи”.  При гласуването на "Бюджет 2022" ИТН ще предложи 1 лев партийна субсидия, съобщи той.

"Забележете - Движение “Социалдемократи” няма нито един депутат в Народното събрание, но като една от трите партии, с чиято регистрация “Продължаваме промяната” се яви на изборите, е получила 637 390 лева за периода от 14 ноември до 31 декември. Това са 90% от парите, които всички данъкоплатци сме изплатили като партийна субсидия на “Продължаваме промяната”, на база на получените от обединението гласове на последните избори", пише още Трифонов.

Според него "това е поредната глава от сагата с нелогичното, неморално и извратено финансиране на политическите партии у нас". Той посочва в публикацията си още, че ГЕРБ е получила 606 233 лева от парите на данъкоплатците, ДПС е получила 358 751 лв., а БСП - 267 758 лв.

"Трите партии в обединението “Демократична България” са получили 175 659 лв., а “Възраждане” “патриотично” е взела 134 209 лв.", отбелязва Трифонов. 

За ИТН Трифонов пише, че са получили 32 843 лв.,  защото "взима само 1 лев партийна субсидия на глас".

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!