Ескалация на напрежение между симпатизанти на кандидат за кмет и членове на секционна и общинска избирателни комисии в Борован.

В ОИК е получен сигнал, според който кандидат за кмет се опитва да се меси в броенето на бюлетините в една от секционните комисии.

„Със секретарят и един зам.-председател, от различни партии, се отправихме към въпросната секция, за да се опитаме да разберем какво се случва, но вече се беше събрала доста голяма тълпа от хора, имаше полиция, напрежението беше сериозно и ние се върнахме в ОИК“, обясни Попов.

По думите му след това от ОИК-Борован са разговаряли по телефона с всички членове на секцията и е станало ясно, че за определен брой бюлетини е възникнал спор за кого е гласувано и дали са валидни.

Дадено е указание за всяка една оспорвана бюлетина, за която има съмнение какъв точно е вотът в нея и дали е валидна, или невалидна, да се взема решение от всички членове на СИК и всички представители на партии, обясни Попов.

Междувременно пристига допълнително полицейско подкрепление и напрежението е овладяно. А малко след това  прераства в еуфория, след като се разбира, че община Борован ще има нов кмет още на първи тур - Иван Костовски от „Възраждане“.

В община Борован има и друг скандален случай - по време на видеозаснемане на броенето в друга секция е направен опит да се подправят преференции. И двата случая са предадени на полицията.

Всичко за местните избори в страната следете в нашия онлайн репортаж: