Страстите в парламента се нажежиха до червено. При възникнал спор между Веселин Марешки и Стоян Мирчев, председателят на „Воля“ нарече депутата от БСП „изрод“.

До ескалацията на напрежение се стигна, след като социалистите обявиха, че не са съгласни с удължаването на извънредното положение до 13 май и поискаха да бъде до края на месец април. Изненадващо, лидерът на „Воля“ Веселин Марешки поиска извънредното положение да е безсрочно. 

„Който умрял – умрял, който оживял – оживял. Трябва ли да станат като в Италия 1000 на ден?“, каза Марешки. 

От банките се чуха негативни реплики от страна на БСП към лидера на „Воля“, тогава около лявата част на залата се струпаха депутати и се сдърпаха. 

Председателят на БСП веднага се намеси и настоя Марешки да бъде наказан. Забележка му беше отправена от зам.-председателя на Народното Събрание Емил Христов, но уточни, че не е чул за какво е бил спора и санкция на Марешки няма да се налага. 

След това Нинова се обърна към Христов и го попита дали някога ще приложи в парламента правилника. От своя страна Христов отговори: „Винаги го прилагам, г-жо Нинова“, а тя от своя страна го репликира с думите: „Никога“.