Шест пъти обират дома на самотно живеещ възрастен мъж в рамките на месец.
При последния взлом крадците си тръгват с последните пари на пенсионера.
 
В неделя вечерта 81-годишният Петър Григоров се прибира от магазина, вижда, че един от прозорците в счупен, липсва мобилният му телефон и 40 лв. от портфейла му. Мъжът живее във врачанския квартал „Кулата“.  

Снимка: btvnovinite.bg

При предишните кражби вече се разделил с един телефон, пари и колело, което полицията открива и му връща. Внучката на възрастния мъж споделя, че се притеснява да не го пребият, докато спи.

Сред заподозрените е момиче на 13 г., което не ходи на училище. Баща ѝ твърди, че са взели мерки, но сега е изчезнала и не може да я открие. Преди дни момичето и 16-годишният ѝ приятел посегнали и на автосервиз.
 
„Или трябва нещо да се предприеме от държавните институции, или става много по-лошо, тези деца в утрешния ден стават рецидивисти“, коментира собственикът на сервиза Румен Илиев.
 
От началото на годината във Врачанско са извършени 137 домови кражби, 1/3 от тях – от малолетни и непълнолетни. А в квартала на обирания 6 пъти Петър, настояха за повече полицейски патрули и за видеонаблюдение, както и за изселване на хората без регистрация.  

Снимка: btvnovinite.bg

Окръжният прокурор на Враца Владимир Сираков заяви, че едва днес държавното обвинение е разбрало за случая с възрастния мъж от излъчения репортаж по bTV. В последствие са получили три преписки от полицията.

Сираков пое ангажимент, че ще се вземат всички мерки за осигуряване на реда в квартала.