„Градският транспорт ще се движи по разписание, но във времевия диапазон, в който има протест на три кръстовища в София, самото присъствие на хора ще възпрепятства движението на кръстовищата”.

Това каза пред bTV Иван Кирилов, председател на транспортните работници към КТ „Подкрепа“, коментирайки думите на кмета на София, че градският транспорт ще се движи по разписание на 18 май, когато са планирани протести.

По думите на Кирилов това е решение на работниците. Няма да бъдат пропускани и коли.

„Ще има изключения за учениците по пътя им към изпитите. Ако има закъснял ученик в близост до тези кръстовища, ще имаме служебни коли. Ако се наложи, ще ги закараме до училищата”, обясни Кирилов.

Той допълни, че протестиращите настояват за подпомагане на градския транспорт, пострадал заради двете пандемични години, ниския пътникопоток и повишилата се цена на енергоносителите.

„Държим предварително да се извиним на софиянци, че ще има неудобство, но интересът е общ. Ако искаме да имаме ефективен градски транспорт с добро качество, трябва да бъде дофинансиран от държавата, за да съществува”, поясни Иван Кирилов.