Чакано и желано дете, преди 10 години Симеон се появява в живота на неговите родители. На седмия месец чуват страшната диагноза „Детска церебрална парализа”.

„И сега ми е трудно да повярвам, че това се случва с моето дете, но трябва да погледнем напред и да продължим борбата- да му помагаме с каквото можем. Трудно е”, споделя майката.

Снимка: bTV

Трудностите не ги спират. Бащата работи на две места, а Десислава е личен асистент на Симеон – ходи с него на училище, рехабилитация, логопед. От няколко години имат и подкрепата на „Българската Коледа”. Майката е категорична – на малкия е даден шанс да води по-нормален начин на живот.

В кабинета на логопеда идват и добрите вести. Подобрението на детето се забелязва с всяка тяхна среща. „Симеон направи нещо, което малко деца го правят – той проговори, той общува, нещо, което в неговото състояние рядко се случва”, категорична е Бойка Бойчева.

Снимка: bTV

Симеон ще продължи да се бори. А до него винаги ще са родителите му. И ще виждат усилията му, успехите и най-чаровната усмивка.