Георги Семерджиев е шофирал със 166 км/ч по време на катастрофата на столичния булевард „Черни връх“, в която загинаха две млади жени.

Това показва една от експертизите, съобщи за bTV говорителят на главния прокурор Сийка Милева. Очакват се скоро и заключенията на останалите експертизи.

„Вече е готова и назначената тройна авто-техническа експертиза, от която се установи, че обвиняемият Семерджиев е шофирал в трагичната нощ с фаталните 166 км/ч. Разпитани са 169 свидетели, които пряко или косвено спомогнаха за разкриване на обективната истина“, обясни Милева.

Софийската градска прокуратура е отделила материали от образуваното досъдебно производство за катастрофата и е образувала ново досъдебно производство за търговия с влияние и престъпление по служба за служители от МВР, които евентуално са нарушили или не са изпълнили служебните си задължения.

„От назначената химическа експертиза по досъдебното производство е установено, че обвиняемият Семерджиев в кръвта си има амфетамини, което доказва, че е шофирал автомобила в състояние с наркотични вещества“, каза още Сийка Милева.