Близо 40 служители на МВР са нарушили задълженията си или не са ги изпълнили достатъчно съвестно. Те са действали в услуга на това лице по един или по друг начин, заяви вътрешният министър Иван Демерджиев в Министерския съвет по повод проверката за Георги Семерджиев. 

При тежката катастрофа на бул. "Черни връх" загинаха две млади жени. 

На 5 юли тази година Георги Семерджиев се качва в мощния си джип след употребата на наркотици, кара с превишена скорост и преминава на червен светофар.  Удря такси. Блъска се в асансьора на метростанцията. При катастрофата загиват две момичета – Хариет и Христина. 

Демерджиев коментира и полицайката Симона Радева, за която се смята, че е помагала на Семерджиев. 

Как точно Радева е помагала на Семерджиев, служебният вътрешен министър не уточни. Но отбеляза, че проверката на министерството обхваща периода от 2014-а година до днес. Така на практика – служителите, участвали в полицейския чадър още повече, но заради изтекла давност срещу част от тях не може да започне дисциплинарно производство.

"Полицай е трудно да се каже за човек, който е извършил тези деяния, има достатъчно данни, предявени са и тези данни, подлежи на дисциплинарно наказание уволнение", обясни вътрешният министър.  

"Трима ръководни служители са позволили да бъде административно наказано лицето Семерджиев, при положение, че е имало достатъчно данни за извършени престъпления от него", каза той. 

По думите му има много други служители, които са показали притеснително поведение. 

Той обясни, че материалите е трябвало да бъдат докладвани на прокуратурата, но вместо това, някой е наложил административно наказание.