Лидерът на "Атака" Волен Сидеров ще се срещне с инициативния комитет от граждани, които искат той да се кандидатира за кмет на София, съобщи самият той в кулоарите на парламента.

"Днес имам среща с комитета от инициатори, които ще изслушам. Те трябва да ме убедят, че има нужда от моето явяване", заяви Сидеров, цитиран от БТА. По думите му това са граждани, които искат позорното зрелище гей парад в центъра на София да спре. 

Сидеров каза още, че не е взел окончателно решение дали да приеме предложението на гражданите, но все пак не изключи възможността да се кандидатира за кмет на София.

На въпрос дали, ако се стигне до балотаж, ще подкрепи настоящия кмет Йорданка Фандъкова, каквото изказване бе направил преди време, Сидеров коментира, че ситуацията е много несигурна. "Възможни са всякакви балотажи. Възможно е и аз, ако се явя да отида на балотаж", каза Сидеров.

Сидеров обясни, че инициативната група, която го предлага за кмет, не е комитет по смисъла на регистрацията в ЦИК. "Аз съм от "Атака", учредил съм тази партия и в такъв случай ще изляза като кандидат на "Атака", уточни той.