Софийската районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 49-годишен мъж, заканил се на две жени и им нанесъл телесни повреди.

На 7 август около 22 часа в Нови Искър обвиняемият мъж се заканил с убийство на една от жените, след което започнал да чупи посуда и да търси нож около себе си. След като не намерил такъв, обвиняемият започнал да я удря с ръце и крака по главата и тялото и ѝ нанесъл лека телесна повреда.

67-годишната майка на пострадалата се опитала да го спре, но той започнал да удря и нея и ѝ нанесъл лека телесна повреда. След това обвиняемият се заканил на по-възрастната жена, че ще запали къщата ѝ.

Телесните повреди са причинени по хулигански подбуди, като деянието спрямо мъжа е извършено при условията на домашно насилие. По случая се води досъдебно производство.

Обвиняемият няма адрес за пребиваване в страната. Предвид възможността да се укрие и да извърши друго престъпление той е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор. Спрямо него е наложена забрана за напускане на пределите на България.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.