Надали има човек, който не е разбрал, че снощи София беше под звуците на една от най-големите музикални звезди в момента.

Над 60 000 души пяха заедно с британската суперзвезда Ед Шийрън на Националния стадион "Васил Левски", който приюти почитателите на звездата седмица след концерта му в Букурещ.

Ед Шийрън е емоция за споделяне, а Станчо Станчев и операторът Константин Димитров бяха един от малкото телевизионни екипи, отразявали концерта.

Минутите преди появата на мултиплатинения носител на „Грами“ бяха поверени на Михаела Филева и звездата от "Великобритания търси талант" Кълъм Скот. След изпълненията им публиката отброяваше.

„Идвам от Англия, там много вали по концерти. Но дъждовните концерти са най-добрите и знам, че ще си изкараме страхотно”, заяви Ед Шийрън в началото на концерта.

Снимка: БГНЕС

Изпълнителят беше облякъл тениска, върху която беше щамповано SOFIA.

 

И Ед Шийрън не подведе публиката на София, въпреки че е 83-ият град от настоящото му международно турне.

Повече от два часа и половина той превзе 360-градусовата сцена, строена от близо 2000 души технически екип, с която гостува по целия свят.

Снимка: БГНЕС

За Ед Шийрън това беше първи концерт в България и първо посещение в София. Един стандартен концерт от турнето му Mathematix надхвърля капацитета на Националния стадион „Васил Левски“, но отвъд цифрите, неговата енергия заразява всеки, а неговата музика е създадена, за да събира, за да бъде споделена.

Певецът отбеляза, че пее за първи път в България и обеща отново да се върне.

Снимка: БГНЕС

Математическите символи преобладаваха на и около сцената, а страничните видеостени бяха във формата на перца за китари.

Това беше и инструментът, който беше в Шийрън през цялото време и му правеше компания. През по-голямата част от концерта британецът беше сам на сцената, а когато извика музикантите за някои от песните си, той се обърна към публиката бурно и поименно да ги приветства със "Здравей".