Вицепремиерът Валери Симеонов по-скоро няма да подаде оставка. Около това мнение се обединиха социологът Евелина Славкова и политическият пиар експерт Нидал Алгафари.

„Заявките, че оставка няма и да бъде искана вече са на масата”, изтъкна Славкова.

„Трите министерски оставки през август бяха поискани, те не бяха дадени. Ситуацията с Валери Симеонов е доста по-различна, тъй като тук говорим за коалиционен партньор. Това ще окаже отрицателно влияние върху цялото правителство. От друга страна, това продължава да изостря вътрешната битка в малкия коалиционния партньор, което няма как да не доведе до негативи”, каза социологът.

„Този път прекрачиха един морален праг”, коментира Нидал Алгафари. „Валери Симеонов няма да си подаде оставката, не желае да го направи. Освен това неговият коалиционен партньор Красимир Каракачанов с години се бореше да се докопа до този пост. И сега като се е докопал, надали ще иска да го пусне”, отбеляза Алгафари.

Според него не премиерът Бойко Борисов е този, който трябва да иска оставка, да дава или да подава оставка. „Оставките от тук нататък ще зависят от това колко хора ще излязат на улицата и ще поискат тази оставка”, подчерта Нидал Алгафари.

По думите на Славкова ситуацията ще продължи да се развива и този конфликт няма да приключи.

Според нея конфликтът на управляващи с майките на деца с увреждания няма как да не се отрази върху мнението на хората към правителството. „Борисов ще намери ефективен  начин може би да отпуши това напрежение, което в момента се формира”, прогнозира тя.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!