Готови ли са министрите от служебния кабинет да останат и в следващ редовен?

Служебният министър на образованието Николай Денков заяви, че би работил в екип с Кирил Петков и Асен Василев, но поставя условие – задачите и приоритетите на новото правителство да са правилно формулирани.

Името на професор Денков се свързваше с Кирил Петков и Асен Василев още преди старта на проекта „Продължаваме промяната“. Той обаче предпочете да остане служебен министър заради предизвикателствата пред училищата, свързани с COVID кризата.

За министъра на правосъдието Иван Демерджиев важното сега е не кой ще е на поста, а дали ще се промени съдебната система.

За транспортния министър Христо Алексиев въпросите около редовното правителство не са най-важните в момента.

Снимка: btvnovinite.bg

Регионалният министър Виолета Комитова няма отговор би ли останала, а военния Георги Панайотов би помислил, ако получи покана.

Снимка: БГНЕС

Министърът на културата Велислав Минеков посочи, че разговор дали да остане на поста с него не е воден, но и отказа да каже би ли приел.

Снимка: Ладислав Цветков

Еко министърът Асен Личев очаква хората, които готвят новото правителство, да обсъдят с него проблемите в екологията. Последната дума дали да остане министър обаче е на друг.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!