Щастлива развръзка за две жени, останали без подслон. В сайта на bTV Новините ви разказахме трогващата история на Катюша и нейната болна дъщеря.

Двете живяха няколко дни под открито небе в столична градинка.

Вили има сериозно заболяване и разчита изцяло на грижите на майка си Катюша. Двете са сами на този свят и оцеляват с 300 лева пенсия. Губят единствения си апартамент преди няколко години.

„32 години, тя не можа да проходи – не може да ходи, не може да говори. Научи се само самичка да се храни - нищо друго сама не може“, споделя Катюша.

5 години живели в гараж под наем. Но собственикът, след като прибрал последния наем от 200 лева, решил да ги изгони на улицата. Историята трогна стотици в социалните мрежи и фондация "Майко Мила". Вече е задействана процедура за общинско социално жилище.

„Стотици, стотици хора помогнаха, преведоха пари. Засега сумата надвишава 40 хиляди лева, така че ще имаме възможност в случай, че се отпусне жилище от кризисния фонд, всъщност да направим ремонт на жилището“, казва
Елисавета Белобрадова – председател Фондация "Майко Мила".

Майката и дъщерята вече живеят в хостел и с нетърпение очакват да се устроят в малък апартамент с нормални условия за достоен живот.

Стотици хора със скромни дарения успяха да помогнат на двете жени и да им върнат усмивките по лицата.

Кампанията за Катюша и дъщеря й приключи успешно благодарение на множеството дарения.