Пътни полицаи едва не загинаха по време на проверка на Околовръстния път тази нощ, след като електрически автомобил се вряза в патрулката им и товарният автомобил, който са проверявали. Пострадал е и проверяваният шофьор. 

Един от ранените служители на реда разказа за инцидента пред камерата на bTV. Младши автоконтрольор Иван Иванов и неговият колега са на нощно дежурство. В 4 сутринта на Околовръстния път под Драгалевци спират за проверка товарен автомобил без стоп светлини и габарити.

„Водачът застана до моята врата, колегата заобикаляйки нашия автомобил, явно се насочи към мястото на водача, в този момент чух страшен удар. Губя съзнание за момент и излизайки от автомобила виждам водача на спрения автомобил паднал отстрани на пътя. Моят колега се намираше отпред, пред автомобила, свит на кълбо в неадекватно състояние, неконтактен“, разказва Иванов.

Пътният полицай вижда, че ударът е от електрически автомобил, който от сблъсъка е отскочил до средата на платното. Електрическият автомобил удря патрулката отзад, тя се удря в товарния автомобил, който продължава на самоход още 60 метра и спира в ограда.

Зад волана на автомобила бил 30-годишен мъж. Пробите му за алкохол и дрога са отрицателни. 

„Водачът видях, че няма наранявания, само го чух да вика, че е бил заспал и не ни е видял, нямаше спирачен път, нямаше нищо“, казва Иванов.

Полицаят е с хематоми по цялото тяло. И на домашно лечение. При удара е строшил стъклото на патрулката с главата си. Колегата му е със счупен крак, комоцио и множество наранявания. Настанен е във ВМА. С травми по тялото е и спреният за проверка шофьор.

„През цялото време на проверката сме на включени светлини, аварийни на спрения, участъка от пътя е прав, осветен, ние сме в крайна дясна лента, не предполагахме, че този час на денонощието и липсата на всякакви коли ще се случи това нещо“, разказва Иванов.

Пътни полицаи не за първи път стават жертва на инциденти.

„За съжаление, зачестяват, разсейване на водачите, преумора, шофиране след употреба на алкохол и дрога. Изпълняване поставените задачи, колкото можем се пазим“, казва полицаят.

Отърсил се от шока, пътният полицаи е благодарен. Че случайно преминаващ шофьор им е оказал помощ.