31-годишен шофьор помете пешеходка на тротоар в село Български извор, а след това избяга. Шест часа по-късно мъжът е задържан от полицията на 30 километра от мястото на инцидента.

52-годишна жена тръгва за работа малко преди 5:00 ч. тази сутрин. Придружена е от майка си. Внезапно автомобил помита по-младата жена на тротоара. Ударът е фатален.

„Тя попада под гумите, влачи я, след което отсича електрически стълб”, разказва Валентин Вълков, окръжен прокурор на Ловеч.

По случайност колата не удря и по-възрастната жена. Шофьорът е 31-годишен мъж, който се прибирал от сватба.

Разрешената за движение скорост в този участък на пътя е 50 км. в час. С колко точно се е движел автомобилът, ще покаже експертизата. Факт е, обаче, че колата първоначално минава през мантинелата, помита жената, а след това събаря и електрическия стълб.

Секунди след удара шофьорът и двамата му спътници напускат колата невредими. Напускат и местопроизшествието, движейки се пеша.

Снимка: btvnovinite.bg

„Стигнахме до конкретните хора по това, че в автомобила бяха изоставени документи на водача”, разкри старши комисар Милен Маринов, директор на ОДМВР – Ловеч.

На 30 километра от мястото на катастрофата, в село Петревене,  полицията издирва шофьора къща по къща. В 10:00 ч. сутринта е открит заедно със спътниците си.

Снимка: btvnovinite.bg

„Бяха на леглото легнали, спяха. Събудихме ги и по етапния ред”, разказва Ивайло Иванов от криминална полиция Луковит.

Снимка: btvnovinite.bg

31-годишният мъж има общо 15 наказания за провинения на пътя. Първите са още преди за стане шофьор през 2017 г. Последните му наказания са за превишена с над 50 км. скорост. Очаква се да му бъде повдигнато обвинение.