„В днешния ден категорично мисля, че не е удачно да се говори за това и да се търсят причини или да се посочват виновни лица“. Това каза пред bTV Росица Димитрова, директор на „Гранична полиция“, в отговор на въпрос дали нейната служба има вина за случая, при който автобус с мигранти удари и уби двама полицаи в Бургас.

Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев обяви вчера, че полицаите са загинали, защото „Гранична полиция не си е свършила работата и поиска оставката на зам.-директора Деян Моллов.  

Димитрова напомни, че автобусът е бил засечен от три патрула на службата, които са опитали да го спрат, но шофьорът не се е подчинил.

„Тоест мога да кажа, че района през на преминаването на този автобус – от зоната на Малко Търново, където знаем, че са натоварени мигрантите, до мястото на катастрофата – ние сме наситили с присъствие“, подчерта директорът на „Гранична полиция“.

Тя е категорична, че служителите са добре подготвени за работата на терен.

„В голямата си част тези хора са много смели, защото работят в много трудни условия, работят денонощно в различни метеорологични условия. Срещу тях са групи мигранти, готови на всичко, за да преминат през България и да отидат към Западна Европа“, допълни Димитрова.

Гледайте повече във видеото!