Част от навесите върху терасата на председателя на антикорупционната комисия Пламен Георгиев са незаконни. Те трябва да бъдат премахнати, разпореди общината.

Проверката на експертите от столичния район "Слатина" е установила, че извън правила са изградени около 60 квадрата навеси. Законът е категоричен - те трябва да бъдат премахнати от собственика. Според данните на общината терасата е собственост на Пламен Георгиев.

След като през 2012 г. проверката на общината за незаконните обекти на терасата така и не бе доведена до край, сега вече официално е ясно. Почти 60 квадрата навеси трябва да се премахнат. 

Снимка: btvnovinite.bg

Те надвишават законово допустимата височина. Арките под тях съществуват в документацията. Постройката, станала известна като сауна, е складово помещение и само като такова може да бъде използвано.

Снимка: btvnovinite.bg

„Ако реши да я ползва като сауна, трябва да изкара ново разрешение за строеж. Т.е. да направи проекти и да поиска разрешение за строеж. Сауната е обект със самостоятелен разрешителен режим”, обясни кметът на район „Слатина Наталия Стоянова.

Въпреки позицията на Пламен Георгиев, че терасата е обща за кооперацията, оказва се, че тя е само негова. Незаконните градежи той купува от строителя, който е и предишен собственик на тризонета с терасата.

Снимка: btvnovinite.bg

„Не знам какво твърди той, но документът е ясен – терасата е вписана в нотариалния му акт, което означава, че е негова собственост”, обясни Наталия Стоянова.

По закон незаконните обекти трябва да бъдат премахнати за срок между един и 3 месеца след връчване на заповед.

bTV потърси за коментар Пламен Георгиев, но той не отговаря на мобилния си телефон.