Софийската градска прокуратура започна разследване на смъртта на 16-годишното момче на тротоар в столицата.

Образувано е досъдебно производство за причиняване на смърт поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или друга правно регламентирана дейност.

Към настоящия момент е установено, че малко след 12 ч. на 14 февруари на спешния телефон 112 е бил подаден сигнал за възникнал инцидент на бул. „Иван Гешов“ пред УМБАЛ „Св. Иван Рилски“.

В болнично заведение е било откарано 16-годишно момче, което е починало в противошокова зала на Военномедицинската академия.

Установено е, че момчето е пострадало до уличната шахта. На мястото на инцидента е открит усукан проводник, представляващ източник на повишена опасност.

Днес е извършена аутопсия на трупа, като предварителното заключение сочи, че смъртта е настъпила вследствие остра сърдечно-съдова и дихателна недостатъчност. Констатирани са охлузвания по пръстите на двете ръце и лявото коляно.

Предстои назначаването на съдебномедицинска и техническа експертизи. Предстоят разпити и изискване на документи от различни институции, които имат отношение по случая – Столична община, община „Триадица“, ЧЕЗ, ръководството на УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ и търговецът, ползващ павилион в непосредствена близост до местопроизшествието.