Разследването на смъртта на 16-годишното момче, което беше покосено от токов удар на централен столичен булевард, продължава. Основната версия остава неправомерно захранване на частен обект. 

Заради твърденията, че опасната шахта обслужва обект в болница "Св. Иван Рилски" здравният министър разпореди проверка. От лечебното заведение заявиха, че нямат връзка с инцидента.

От район „Триадица“ отрекоха да имат отношение, а от ЧЕЗ декларираха, че кабелът е след техния електромер и че шахтата също не е тяхна собственост. Засега не е ясно чия е отговорността.

„Случаят е абсолютно нелеп и тук има и съмнения за неправомерни действия, които са се случили. От чия страна ще установи следствието. Говорим за оголен кабел в шахта. Кой отговаря за тази шахта и дали някой я възприема като тяхна или не, това също ще се разбере. Но това да има оголен кабел там – не е нормално. Това значи, че някой е пипал там“, заяви зам.-кметът на район "Триадица" Христо Вълчанов.

Снимка: btvnovinite.bg

Според заместник-кмета на района оголеният кабел води до павилион, който се намира в близката болница.

„Всъщност той е с разрешението на болницата и най-вероятно имат и някакви търговски правоотношения“, казва Вълчанов.

От лечебното заведение не пожелаха да застанат пред камерата на bTV и бяха лаконични: „Болница "Св. Иван Рилски" няма нищо общо с трагичния инцидент. Изказваме искрени съболезнования на родителите на починалото момче“. 

Снимка: btvnovinite.bg

В доклад до министъра на здравеопазването директорът на болница "Св. Иван Рилски" д-р Антон Петров, заявява, че цялата информация, която има за случая е от медиите, а лектрозахранването на лечебното заведение се извършва от два трафопоста, които се намират на територията на Болничния комплекс – във вътрешния двор на Инфекциозна болница и в сутерена на сградата на НЦОЗА и няма касателство към други електроизточници".

Някои от обектите в района са затворени, а други твърдят, че не ползват ток. Хората в района са шокирани от случилото се.

От ЧЕЗ също изпратиха позиция до bTV: 

Снимка: btvnovinite.bg

Зрители споделят, че са видели мъже да работят около въпросната шахта преди две седмици, като по същото време работата на светофарите е прекъснала, а в района е бил сложен нов обект.

Разследването продължава.