Трагичен инцидент с дете стана тази неделя в София. 16-годишно момче загина от токов удар. Произшествието става по обед в района на спирка и пешеходната пътека на оживен булевард.

По неофициална информация момчето е пресичало заедно с баща си на пешеходна пътека бул. "Иван Гешов". В момента, когато стъпва на шахта на тротоара, е ударено от ток. На мястото на инцидента пристига линейка за 3 минути, момчето е откарано във ВМА, но почива.

Снимка: btvnovinite.bg

Основната версия за случилото се е, че става въпрос за неправомерно захранване на частен обект. В шахтата е имало оголен кабел и по рамката на капака е течал ток.

От ЧЕЗ казаха в официална позиция за bTV, че кабелът се намира след техния електромер и извън границите на тяхната собственост. Шахтата също не е собственост на енергоразпределителното дружество. Отговорност, според тях, носи собственикът на обекта, който се е захранвал с въпросния кабел.

„Чия е вината за случилото се, ще кажат разследващите органи, но има съмнения за неправомерни действия. Говорим за оголен кабел в шахта. Това не е нормално, някой е пипал там“, заяви зам.-кметът на район „Триадица“ Христо Вълчанов.

Снимка: btvnovinite.bg

Според информацията, с която той разполага, кабелът стига до павилион на територията на болницата. Район „Триадица“ няма отношения с този обект. Дали тази будка е включена нерегламентирано към електропреносната мрежа също е въпрос, на който ще отговори разследването.

„Понеже тече следствие не може да сочим никой с пръст. Може някой да е ровил в шахтата и това да не са тези хора“, каза Вълчанов.

Район „Триадица“ ще предостави всички документи, необходими на разследването.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!