Задържаният за убийството на журналистката Виктория Маринова – Северин Красимиров, ще бъде конвоиран в Русе. По всяка вероятност това ще стане в четвъртък. Там ще му бъдат официално повдигнати обвинения от прокуратурата.

Ще му бъдат взети отпечатъци и ДНК проба. Предвиждат се разпити и следствен експеримент с него. Мярката му за неотклонение по всяка вероятност ще е в петък, като ще бъде защитаван от служебен адвокат от Русе.

Северин пристигна по-рано в България.

Жандармерията не е напускала махалите в Русе. В "Селеметя", където задържаният Северин е живял, следят развитието на случая от телевизията. Според тях не той е извършителят.

Объркани са и близките на убитата Виктория.

"Физическият убиец е той, имам редица съмнения. Дълбоко в подсъзнанието ми също ме гложди мисълта за някаква поръчка, която да засегне нечии интереси", каза Румен Максимов, бивш свекър на убитата Виктория.

Освен бивш свекър и колега на убитата, Румен Максимов е и дядо на 7-годишната й дъщеря.

"Най-тежките моменти предстоят, макар че задава ми вече въпроси, от които честно казано ми се изправят косите. Само преди два дни ми зададе директно въпроса "Дядо, кой уби мама?. Казах й, че един лош човек", допълни Румен Максимов.

Семейството познава Северин само от снимки в публикации и репортажи.

– Бих искал да го видя. Не знам доколко ще мога да го издържа, каза Румен Максимов.
– Имате ли какво да му кажете?
– Не! Казва се нещо на човек.

72-годишният журналист е дал на Виктория първите уроци в професията, а пред паметта й обещал, че ще бди над дъщеря й до края на дните си.