Очаква се присъдата на Северин Красимиров за убийството на журналистката Виктория Маринова. Той призна вина за престъплението, извършено миналия октомври.

Прокуратурата го обвини за три тежки умишлени престъпления: изнасилване, блудство и убийство. Окръжният съд в Русе гледа делото по съкратената процедура, което автоматично намалява присъдата с 1/3.

Два часа продължиха пледоариите на страните по делото, като само държавното обвинение изложи тезата си в рамките на час и половина.

Пледоарията на прокуратурата посочи в детайли действията на Северин Красимиров стъпка по стъпка. В съдебната зала подсъдимият не трепна, а в правото за последни думи каза:"Съжалявам много и се извинявам на родителите на г-жа Виктория. Искам да върна времето назад".

Подсъдимият се изправи пред съда за изнасилване, блудство и убийство по особено жесток и мъчителен за жертвата начин.

Майката на Северин - една от първите научили, че синът й иска да се скрие при нея в Германия, заради извършено тук престъпление, също дойде в съда.

Въпреки признатата вина, близките му продължават да поддържат тезата, че не той е извършителят на тежките деяния.

Държавното обвинение поиска възможно най-тежкото наказание, което законът позволява след направени самопризнания. В случая на Северин -
13 години и 4 месеца за изнасилване, 6 години и 7 месеца за блудство и доживотен затвор за убийството.

Частното обвинение предяви граждански искове за по 150 000 лева за всеки от наследниците на жертвата Виктория Маринова. Близките й предпочетоха да мълчат. Служебната защита на Северин Красимиров - също.

А като смекчаващи вината обстоятелства, в залата адвокатът на подсъдимия посочи чистото съдебно минало, ниска степен на интелект и умствената изостаналост на Северин.