Северин Красимиров се изправи пред Окръжния съд в Русе. Той признава вината си за убийството на журналистката Виктория Маринова, извършено миналия октомври.

Прокуратурата е повдигнала обвинения за три тежки престъпления - изнасилване, блудство и умишлено убийство по особено жесток и мъчителен начин. Съдът прие делото да се гледа по съкратената процедура.

Тъй като Северин Красимиров е признал вината си, той ще избегне най-тежкото наказание – доживотен затвор без право на замяна. Каква присъда ще получи той все още не е ясно.

Северин запази хладнокръвие и пълно мълчание на влизане в залата. Фамилията на обвинения в жестокото убийство на Виктория Маринова се появи по средата на разпоредителното заседание със своя версия. Въпреки признанията на Северин, те не вярват да е извършил убийството.

Въпреки упорството на майката на Северин, съдът не допусна контакт със сина й. Защитата поиска делото да се разглежда при закрити врата, но отказа коментар.

Близките на Виктория Маринова също запазиха мълчание. Съдът прие те да бъдат вписани като частни обвинители и граждански ищци.