Севда Димитрова е победител в „Мъстършеф” 2016 г. Тя е фотограф по професия, но след успеха в кулинарното шоу открива свои ресторанти – в Слънчев бряг и в София. Семейството се отказва от заведението в Слънчев бряг и съсредоточава усилията си върху заведението в София.

Ресторантьорството е много труден бизнес, споделя Севда. Тя се занимава с менюто, а съпхругът ѝ – с всичко останало, което не е малко. Изискванията са много и непрекъснато се променят, казва още победителката в „Мастършеф”.

Ресторанти на участници в кулинарното шоу вече са част от картата на заведенията за хранене в България.

Класация на най-добрите ресторанти прави изданието „Go Guide”. Номинирахме 90 заведения и сега предстои публично гласуване от читателите, казва зам.-главният редактор Пламена Максимова.

По думите ѝ най-новата мода са брънчовете – похапване в неделя, в което се сливат закуската и обяда. Преди това на мода са били ресторантите, които приготвят и здравословни сандвичи.