„Мисля, че тази атака нанася удар на цялото българско учителство”, обяви в предаването „Лице в лице” Сергей Игнатов по повод голите снимки на директора на 51-во училище в София, разпространени в някои сайтове и вестници.

Оказа се, че снимката на Асен Александров е монтаж и никога не е била публикувана на сайта на училището. Прокуратурата обаче много бързо се самосезира миналата седмица и започна проверка срещу директора. Той пък подаде оставка като съветник на министъра на образованието в оставка Меглена Кунева.

Според Игнатов, който беше министър на образованието в първия кабинет на Бойко Борисов, сега би трябвало прокуратурата да се самосезира за посегателство срещу учител.

Той смята, че Асен Александров няма да заведе дело за моралните щети, които му бяха нанесени. „Когато слезеш да се бориш на такова ниво, по-скоро ще загубиш. Борбата срещу злото усилва злото”, уточни той.

За директора на 51-во училище Игнатов каза: „Той е много специален директор, той е новатор. В същото време е много скромен човек”.

Вижте целия разговор във видеото: