На излизане от президентството от ВМРО, които се събраха на протест там, освиркаха "Има такъв народ" със скандирания „Турски мекерета!“ и "Мутри вън!".

След като приключиха с изказването си пред журналисти и тръгнаха по жълтите павета, от ВМРО последваха представителите на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов, Антоанета Стефанова и Ивайло Вълчев. Те нарекоха Йорданов „национален предател“, а действията им „срам и позор“.

От ВМРО продължиха да скандират „Турски мекерета!“ и „Еничари!“.

Воеводите протестираха пред президентството срещу идеите да се направят промени в Изборния кодекс, така че да се увеличат секциите в Турция. Те смятат, че това предложение е национално предателство.

Юлиан Ангелов от ВМРО сложи на главата на Тошко Йорданов скъсан фес, за да му покаже, че е национален предател, ако бъде гласувано увеличаването на секциите в Турция.

„Вместо мандат да му връчи президентът, трябва да му връчат фес, защото те направиха промените в Изборния кодекс, с които искат да направят така, че Ердоган да организира 300 000 турци да гласуват на българските избори и да се намесят във вътрешните работи на България“, каза Ангелов.

"Всеки има право да протестира, няма проблем“, беше лаконичният коментар на Тошко Йорданов.

Ивайло Вълчев също заяви, че реагират нормално на случващото се и всеки е свободен да изрази позицията си както намери за добре.

От ВМРО от своя страна обясниха, че протестът е предизвикан от това, че за първи път от 10 години отново ще бъдат видени гласовете от Турция на българските избори.

Колата на Тошко Йорданов беше блокирана за кратко, но полицията се намеси.

Накрая предствителите на ВМРО и „Има такъв народ“ все пак се видяха очи в очи. Ивайло Вълчев от партията на Слави Трифонов каза, че са си разменили „Фейсбук“ профили и ще комуникират така, защото „явно това е новото нормално“.

Днешната акция на ВМРО започна с аналогичен протест пред Народното събрание.