Задочен спор на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ на финалната права на кампанията за държавния дълг.

“Радвам се, че от ГЕРБ вече са започнали най-накрая да стигат до правилните таблици, добре е да стигнат до правилния ред и колона. Ако г-н Борисов го беше направил щеше да види, че външният дълг на България за публични сектор е 14 млрд. лв., а не 90 млрд. лв., както той обяви”, заяви съпредседателят на “Продължаваме промяната-Демократична БългарияАсен Василев във видеообръщение в социалните мрежи.

Повод за изявлението му е изказване на лидера на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов в предаването “Лице в лице”, в което посочва, че външният дълг на България е скочил до 45,1 млрд. евро.

“Докладът на БНБ показва, че външният дълг на България е скочил до 45,1 млрд. евро. Трябва много да се молят на някой да стане премиер с такъв дълг. Близо 10% се е увеличил за последната година, а лихвите са 2,6 млрд. на година”, заяви Борисов пред bTV.

Лидерът на ГЕРБ-СДС също така каза, че най-стабилно ще управлява коалиция между първите две партии.

“Ако ГЕРБ искат да подкрепят правителство, което ние предложим, което ще направи България нормална европейска държава нека да го подкрепят, но коалиция с тях няма да правим”, отвърна Асен Василев във видеообръщението си във Фейсбук.