Близо 200 часа продължи търсенето на детето. Стотици доброволци изкарваха денонощия без сън и храна. Днес ликуваха, празнуваха и със заря.

Със сълзи на очите и с шампанско - така доброволците посрещнаха новината за малкия Александър на мястото, откъдето са тръгвали, за да го търсят. Разказаха, че са обхождали района, където е открит.

„Паметник на 800-те в района на град Радомир, на около 4 километра, детето е намерено в храсти трудно е да се види отстрани. И съм безработен за това, че съм търсил детето“, заяви доброволецът Ивайло Манасиев.

Доброволците от Перник мислят да създадат фондация за помощ в издирване на изчезнали хора.

„Ние искаме да кажем едно към целия български народ, и всички такива хора като нас, че не парите са важни, а сърцето“, категорични са доброволците. 

Един от тях - Христо Кадурин от Етрополе, съобщи, че мястото, на което е намерено момчето, е било претърсвано десетки пъти, включително с термокамери и с дронове, но до момента не са откривали нищо.

„Определено момчето се е движило, защото всичко беше обходено по разпределени квадранти, по екипи и не остана непокрита част по периметъра“, каза Христо Кадурин.

Според екипа от делтапланеристи мястото е пресечена местност с гъста растителност и недостъпно.